Trainingsdag 4, zwemles

3 juli 2016 - Roggel, Nederland

De dag begon lekker zonnig. Een plannetje voor een mooie trainingsrit hadden we al gemaakt. Even eens kijken hoe ver het naar Werchter is... Tomtom ingesteld en de motors gestart.

Enkele spetters komen naar beneden, maar daar blijft het bij. Net over de grens begint het in België harder te regenen. De eerst druppels lopen m'n laarzen binnen en zorgen voor een klef en kou gevoel aan m'n voeten. Tussen de bomen is het nog betrekkelijk droog, zolang we door de bosrijke omgeving van Bocholt rijden. Maar leuk is het niet.

Even komt het zonnetje weer door de wolken heen en geeft ons nieuwe moed om verder te rijden. Maar niets is minder waar... dan belanden we in een stortbui, niet normaal. De dikke regendruppels die vallen, lijken op hagelstenen, zo hard als ze op de buitenkant van mijn motorjas neerkomen. Meer sijpelende, koele druppels voel ik over mijn schenen de laarzen in lopen, jakkie. Gelukkig een tankstation, snel rijden we onder het grote afdak dat boven de pompen hangt. Doordrenkt stappen we af, maken de tanks vol en nemen ons wat te eten. Wachten rustig af tot de regen overgetrokken is.

Werchter gaan we niet halen. We besluiten om te keren en meer "rundum Hause" te rijden. Mocht het dan gaan regenen, dan zijn we tenminste snel thuis. Als de bui is overgetrokken, rijden we terug richting Weert en de zon begint te schijnen. Ook tijdens de plaspauze met een kopje koffie, blijft de zon hard schijnen. Je zou bijna denken dat het hoog zomer is.

Maar ook daar hangen donkere wolken is onze rijrichting. Tussen deze regenwolken door slingeren we terug richting Roggel en komen gelukkig zonder verdere spetters thuis.

Dar kunnen we de "schade" opmaken, natte kleding ophangen en binnen gaan genieten van een lekkere muntthee en IPA pilsje, terwijl Max z'n rondjes rijdt.